Home / Tema / Kajanje

Category Archives: Kajanje

Dušan Radović – o kajanju

Nemojte ovo jutro trošiti na uzdisanje i kajanje zbog onog što je bilo juče. Pokušajte da danas izbegnete ono zbog čega biste se mogli kajati sutra.

Read More »

Erih Marija Remark – o kajanju

Kajanje – najbeskorisnija stvar na svetu. Ne možete vratiti. Ne možete popraviti. U suprotnom svi bismo bili sveci. Život nije planirao za nas biti savršen. Onome ko je savršen, mesto je u muzeju.

Read More »

Pitagora – o savesti

Svako veče pre nego što legneš, ispitaj svoju savest: prebaci sebi svoje greške i pokaj se, raduj se zbog dobra koje si učinio.

Read More »

Fransoa La Rošfuko – o kajanju

Naše kajanje nije toliko kajanje zbog zla koje smo učinili koliko briga od zla koje nas otud može zadesiti.

Read More »

Marko Aurelije – o besu

Pomisli na to da su posledice našeg gneva i ljutnje zbog nekih dela teže nego sama dela zbog kojih smo se počeli ljutiti i gneviti.

Read More »

Eshil – o krivici

Bog pušta da kod smrtnika naraste krivica, ako želi potpuno da uništi kuću.

Read More »

Aleksandar Dima Sin – o kajanju

Pošto se nebo više raduje kajanju jednog grešnika nego stotini pravednika koji nikada nisu grešili, pokušajmo da obradujemo nebo.

Read More »

Aleksandar Dima Sin – o praštanju

Zašto bismo se činili stroži od Hrista ? Držeći se uporno shvatanja ovog društva, koje hoće da bude nemilosrdno da bi se verovalo da je jako, zašto da kao i ono odbacimo duše koje često krvave iz rana iz kojih, ...

Read More »

Viljem Šekspir – o gnevu

Viljem Šekspir – o gnevu

Ipak sam, u društvu sa boljim razumom,  Savladati mogao svoj sopstveni gnev. Bolji je vrline no osvete čin. Kad se kaju, ja sam postigao svoj cilj.

Read More »

Mark Tven – o motivaciji

Mark Tven – o motivaciji

Kroz dvadeset godina bićete više razočarani zbog onoga što niste uradili nego zbog onoga što ste uradili. I zato razvezite užad. Otplovite iz bezbedne luke… Istražujte. Sanjajte. Otkrivajte. 

Read More »
Scroll To Top