Home / Autori / Djordje Balašević

Category Archives: Djordje Balašević

Đorđe Balašević – o ljubavi

Nisi lutko nigde zakasnila, i da si se pojavila tek za deset godina, opet bi stigla u pravo vreme, retki pronađu retke kad tad !

Read More »

Djordje Balašević – o sanjanju i veri

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno, Verujem u ono ALI svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

Read More »

Đorđe Balašević – o ljubavi

I uvek ostaje ona osoba koje ćeš ostati željan celog života i onaj strah dok brojiš pobede i poraze. Nekim pričama o ljubavi uvek fale poslednje stranice.

Read More »

Đorđe Balašević – o tugi

S tugom jednostavno treba umeti. Tuga je kao starica koja prodaje karanfile po kafanama, uporno se moraš praviti da je ne primećuješ, pa će se kad-tad okrenuti i otići, iako ti se u prvi mah čini da će zauvek cvileti ...

Read More »

Đorđe Balašević – o rečima

„Zauvek“ je, ipak, samo reč.. Velike reči obično imaju malu grešku i smanjuju se za mrvičak svaki put kad ih izgovoriš. Ni od mog „zauvek“ nije ostalo bog zna šta.

Read More »

Đorđe Balašević – o suzama

Prkoseći zakonu gravitacije, u njenom oku je blistala malena suza, a onda se ipak otkinula putujući kraj nosića. Znam, more je potopilo Atlantidu i krckajući stene kao lešnike išaralo lokalnu planetu. Brzaci lome turbine, a mutne velike reke nakrive šešir, ...

Read More »

Đorđe Balašević – o ljubavi

Napiši mi pesmu, molila je. I nisam znao da li ću umeti. A onda, odjednom, raspored mladeža na njenim leđima, kao tajna mapa, pokazao mi je u koje zvezde treba da se zagledam..i tako. Eto ti pesme, ludo jedna.

Read More »

Đorđe Balašević – o obećanjima

Na promaji žar malakše, Ima li išta lakše neg’ obećati ?

Read More »

Đorđe Balašević – o lepoti

Od nakita je nosila samo oči.

Read More »

Đorđe Balašević – o praštanju

Tako to ide, najpre nekome oprostiš nešto, a onda oprostiš sebi što si mu oprostio.

Read More »
Scroll To Top