Home / Autori / Antoni de Melo

Category Archives: Antoni de Melo

Antoni de Melo – o dostojanstvu

Jedini autentični oblik dostojanstva je kad vas nedostatak poštovanja nimalo ne dotiče.

Read More »

Antoni de Melo – o ljudima

Neki ljudi rade određene stvari samo zato – da se ne bi osećali loše. I to nazivaju milosrđem.

Read More »

Antoni de Melo – o životu

Ne brinite mnogo o tome šta treba da radite, već mislite o tome šta treba da budete. Biće vam suđeno ne na osnovu onoga što činite već onoga što jeste.

Read More »

Antoni de Melo – o životu

Naučite da živite svaki dan punim životom, na human i srećan način. Istinski human stav se sastoji u tome da naučite da plivate, a ne da se udavite zajedno sa vama bliskom osobom.

Read More »

Antoni de Melo – o egoizmu

Nije egoizam živeti onako kako vi smatrate za shodno, kako vama odgovara. Egoizam je insistiranje da drugi žive na onaj način kako vi smatrate za shodno, da žive onako kako vama odgovara.

Read More »

Antoni de Melo – o vaspitanju

Prva stvar koju vaspitanje treba da odgaja u nekoj osobi je sposobnost da ostane sama, i hrabrost da ispovedi sopstvenim očima, duhu i srcu, sva opažanja, misli i osećanja.

Read More »

Antoni de Melo – o poverenju

Vi nikada nemate poverenja u nekoga; verujete samo u svoj sud o određenim osobama. Kada se vaš sud o jednoj osobi promeni, menja se i vaše poverenje.

Read More »

Antoni de Melo – o zahvalnosti

Ne činite nikada usluge zato da bi vam drugi bili zahvalni. Oni će opaziti vašu težnju za tuđom zahvalnošću i priznanjem, i tako će osetiti kao da su vam nešto dužni, pa čak i da su upotrebljeni.  

Read More »

Antoni de Melo – o sreći i željama

Ako želite da budete srećni, prestanite da zadovoljavate svoje želje, jer one nisu odgovorne za vaš život. Da biste bili srećni, odbacite svoje želje ili ih promenite u skladu sa svešću o njihovoj ograničenoj vrednosti.

Read More »

Antoni de Melo – o sreći

Sreća nije u onome što posedujemo, već u onome što jesmo.

Read More »
Scroll To Top